Rahva Raamat logo
Kategooriad
Rahva Raamat logo
Kategooriad
Raamatud
E-Raamatud
Mängud
Kool ja kontor
Kingitused
Kodu ja aed
Ilu ja stiil
Muusika ja filmid
Tehnika

Kohaletoimetamine on tasuta!

KOSTIPÄÄVÄ PAREMBA' PALA'

KOSTIPÄÄVÄ PAREMBA' PALA'
Galerii

KOSTIPÄÄVÄ PAREMBA' PALA'

Kõik on ilmselt kuulnud seto leelost või seto sõlest. Aga kui palju teame seto toidust? Eri piirkondade rahvusköögid pälvivad maailmas üha enam huvi ja just seto köögi tutvustamiseks sai 2013. aastal alguse Seto Külävüü kostipäiv ehks Setomaa kohvikutepäev. Kostipäiv toimub augustikuus, mil valminud on värsked viljad, marjad ja muud loodusannid. Kostipäeva eesmärk on väärtustada ja väärindada kohalikku toorainet, esitleda Seto toidukultuuri ja näidata elu-olu Setomaa taludes. Kohvikud on ka sellistes kohtades, kuhu külalised muidu ei satuks. Külalised on kostipäeva kiiresti omaks võtnud. Kohvikud pakuvad imelisi maitseelamusi, nii koduseid, nostalgilisi kui ka uudseid maitseid. Peale viit aastat kostipäevi tundis seto kogukond, et aeg on üks anda välja üks korralik kokaraamat, sest väga sageli lahkuvad külalised kohvikust retseptisooviga. Kokaraamatusse on kokku koondatud 2013.‒2017. aastal Seto Külavüü kostipäeval osalenud kohvikute paremba’ pala’ ehk valik retsepte, mille järgi on valmistanud hõrgutisi kostipäeva kohvikud. Kokaraamat on paralleelselt eesti- ja ingliskeelne ning sisaldab 57 retsepti, millest osa on tähistatud märgisega seto küük. Retseptide kõrval tutvustab raamat seto köögi eripärasid: seto toidukultuuri, rahvakalendriga seotud toite, paastutoite, sõira jms.

Toode on otsas