ARUTU SÖÖMINE. MIKS ME SÖÖME ROHKEM, KUI ARVAME
PARIM DIEET ON SEE, MIDA SA TÄHELE EI PANE.
Mida räägib sinust su lemmiktoit?
Kas taldriku suurus mõjutab söögiisu?
Miks sa sööd rohkem, kui einetad koos sõpradega?
Toidupsühholoog Brian Wansinki jahmatavad avastused toovad päevavalgele
halastamatu tõe selle kohta, kui palju, mida ja miks me sööme – sageli ise
märkamata.
Milliste nippidega ahvatlevad restoranid ja kaubanduskeskused meid üle
sööma?
Kuidas mõjutavad muusika ja sisustus seda, kui palju ja kui kiiresti me
sööme?
Kuidas kaotada aastaga märkamatult kümme kilogrammi?
Cornelli ülikooli toidu- ja kaubamärgilabori direktor Brian Wansink on
viinud oma meeskonnaga läbi hulga lõbusaid ja kuratlikult nutikaid
eksperimente – näiteks “põhjatu supikausi” katse –, et paljastada meie
toitumisharjumuste taga peituvat varjatud dünaamikat. Tee juba täna
arukamaid, nauditavamaid ja tervislikumaid valikuid söögitoas, ostukeskuses,
einelauas – kõikjal, kuhu suundud, et kustutada oma nälga.