Kohaletoimetamine on tasuta!
See raamat räägib toidust, mida kasvatab ja valmistab perekond, kes elab väikeses haljendavas orus, kus kohtuvad kaks Itaalia kõige ajaloolisemat ja kaunimat piirkonda – Umbria ja Toscana. Ühtlasi räägib see raamat selle perekonna igapäevaelust ja piirkonna kultuurist, sest Toscana köök on lahutamatult ühte põimunud Toscana kultuuri ja omapära ning seal elavate inimestega.
„Toscana aastaring“ iga peatükk võtab ette ühe kuu: jaanuaris prosciutto soolamine ja vorstide toppimine, juustutegu märtsis, aprillis lihavõtteroad, septembris seenelkäimine ja seenetoidud, oktoobris veinitegu ja detsembris oliiviõli pressimine – ja muidugi palju, palju muud. Raamatust leiab loomulikult ka ohtralt retsepte kõigi traditsiooniliste Toscana roogade valmistamiseks alustades kõige lihtsamatest: värsketest salatitest, oliiviõliga leivast ja pastast kuni kõige keerukama vorstiteo ja hõrkude maiustusteni.
Toscana kultuuri ja loodusega ühes rütmis hingav raamat sobib suurepäraselt nii kirjandussõbrale nautimiseks kui ka kokale käsiraamatuks, ka Põhja-Itaalia reisihuviline leiab siit palju huvitavat ja kasulikku.
Rahva Raamatu kirjastaja René Tendermann soovitab: "Seda raamatut ei pea joonelt läbi lugema, võib sirvida, võtta kuu kuu haaval. Mis aga eriti tore – raamat on äärest ääreni täis imeliste roogade retsepte."