Piegāde ir bezmaksas!
Rootsi kuulus telekokk ja mitmete armastatud kokaraamatute autor, humoorikas ja võluv Tareq
Taylor on sellesse raamatusse kogunud oma kõige südamelähedasemad retseptid, mille juurde ta ikka ja jälle tagasi pöördub. Jutt on hõlpsalt valmistatavast, isuäratava väljanägemisega toidust, mis on inspiratsiooni saanud nii tema enda aias kasvatatud kui ka loodusest korjatud metsikult kasvavatest taimedest. Viimastega katsetamisest on saanud Tareqi suur kirg ja kaubamärk.
Raamatus on esindatud traditsioonilised Skandinaavia maitsed, nagu roheline hernesupp ja võis praetud lest, aga ka rahvusvaheliste mõjudega retseptid, näiteks tagliatelle nõgesepesto, röstitud mandlite ja küüslauguga või värsked kevadrullid magushapu dipikastmega.
Autori sõnul on need toidud mõeldud kõige lihtsamates tingimustes valmistamiseks, kõik on tehtud tema vanas õueköögis ühe põletiga gaasipliidil – vaja on vaid nuga, lõikelauda, pliiti, potti ja panni, ei mingit luksvarustust ega erimasinaid.
Tareq Taylor on 25-aastase staažiga kokk ja armastatud saatejuht. Tema toidud on saanud muu hulgas mõjutusi Prantsuse, Itaalia ja Jaapani köögist, kuid tema suurim kirg kuulub kohalikule Rootsi toidule ja selle edendamisele. Tal on Malmös oma restoran Slottsträdgårds Kafé, kus pakutakse üksnes hooajalist kohalikku toitu. Paljud koostisained on pärit kohviku taga asuvast hiigelsuurest aiast. Alates sellest hooajast näeb saatesarja „Tareq Taylori Põhjamaade kokakunst” ka Eesti Televisioonist.