Rahva Raamat logo
Categories
triangle icon
Rahva Raamat logo
Categories
Books
triangle icon
Audiobooks
triangle icon
E-books
triangle icon
Games
triangle icon
Stationery
triangle icon
Gifts
triangle icon
Music & Movies
triangle icon
Electronics
triangle icon
Special offers!
triangle icon
delivery icon

Shipping is free

home icon

SLAAVI KÖÖK: VENE, UKRAINA, VALGEVENE

ra icon

SLAAVI KÖÖK: VENE, UKRAINA, VALGEVENE

Vene köök on laialt tuntud peamiselt oma delikatesside poolest: suitsutatud tuurakala (tuurabalõkk), sevrjuuga mädarõikaga, vähesoolane lõhe (väärislõhe), punane, must ja roosa (lõhelaste) kalamari, marineeritud ja soolatud seened (kuuseriisikad ja kivipuravikud).
Vene köök sellisel kujul nagu seda tänapäeval tuntakse, kuju-nes lõplikult välja üle saja aasta tagasi, XIX sajandi teisel poolel. Toidulauda iseloomustab külluslikkus ja seda mitte ainult varakate inimeste puhul. Venelased armastavad süüa palju ja tihti.
Esimese roana on esikohal supid. Teise koha on säilitanud kalatoidud. Aga kalatoitudega täiesti võrdse koha on säili-tanud ka sellised vene rahvusköögile iseloomulikud toiduained nagu seened ning metslinnu- ja metsloomaliha.
Tüüpiline vene toit valmistati klassikalises vene ahjus. Selles nii keedeti kui küpsetati, kusjuures mõlemad toimingud viidi tingi-mata läbi teineteisest eraldi. Tänapäeval valmistatakse kõrge-ma klassi köökides toite pliidil, see võimaldab juurutada uusi tehnoloogilisi võtteid, ühitades vene köögi lääne-euroopa köögiga ja uuendades vana vene köögi tehnoloogiaid.
basket icon

Permanently out of stock