Kohaletoimetamine on tasuta!
Salatina kipume tihtilugu mõtlema rohelisi salatilehti, ent sama sageli võib see olla hoopis midagi palju enamat. Salat on üks lihtsamaid eineid, millega lisada menüüsse kasulikke köögivilju ning eri valmistusviise ja koostisaineid kasutades anda juurde valke, rasvu ja süsivesikuid ehk üldisemalt toekust ja toitvust.
Söö salatilehti ja saad nutikaks, ütleb Kreeka vanasõna. Salatit defineeritakse hakitud koostisosadega, enamasti taimseks toiduks. Roheliste salatilehtede, köögi- ja sageli ka puuviljade, liha, kala, juustu, seemnete-pähklite ühendusest sünnib tõeliselt täiuslik eine. Kerged köögivilja- ja lehtsalatid sobivad vahepalaks ning kuuluvad iga pearoa juurde. Toitvad pasta- ja teraviljasalatid annavad ise pearoa mõõdu välja. Klassikalisi salateid, nagu Kreeka ja Caesari salatit, rosoljet ja kartulisalatit, nauditakse põlvest põlve.
On salateid, mis sünnivad hetkega, ja neidki, mis nõuavad pikemat ettevalmistamist. Meie raamatust leiad katsetamiseks ja „kodustamiseks“ mõlemaid.
Raamatus on üle 60 sütitava salatiretsepti, mille järgi valmistada
Kuna tihtilugu on salati maitsestamisel kõige tähtsam roll just kastmel, siis panime raamatusse ka oma parimad salatikastmeretseptid.
On salateid, mis sünnivad hetkega, ja neidki, mis nõuavad pikemat ettevalmistamist. Meie raamatust leiad katsetamiseks ja „kodustamiseks“ mõlemaid.
Head salatisegamist!