Shipping is free
Retsepte ja tõsilugusid nõukaaja köögist
Nõukaajal elanud inimestele on ilmselt nii mõnedki selles raamatus tutvustatavad retseptid igapäevased tuttavad ning nende järgi kokatakse veel tänapäevalgi. Samas on raamatus hulgaliselt ka selliseid retsepte, mida võib pidada õigustatult kokakunsti meistriteosteks.
Kõik retseptid on vürtsitatud ilmekate saamislugude ja omaaegsete fotode ning reklaamidega.
*
Olga ja Pavel Sjutkin on ajaloolased ja kulinaariaeksperdid, kes oma autorisaadetega Venemaa televisioonis ja raadios (aga ka ajaleheartiklite ja veebiblogidega) püüavad edasi anda Venemaa autentset kulinaarset ajalugu koos selle draamade ja võitudega, pidades meeles ka vanade aegade kokakunsti suurkujusid.
Jaan Martinson soovitab: “Kord nõukogude ajal öelnud sünoptik AK uudistes, et ida poolt pole kunagi midagi head oodata ja saanud eetrikeelu. Üldjoontes oli tol ütlusel jumet, kuid väikeste mööndustega – idanaabrilt oleme saanud söögilauale nii mõndagi suupärast. Pliinide ja kalamarjata elab veel ära, aga щи – David Vseviovi kinnitusel ainus roog maailmas, millest ei saa iial villand – peab kolm-neli-viis korda aastas laual olema. Ja borš ja seljanka ja pelmeenid ja venepäraseid pirukad… Ühesõnaga nostalgialaks koos retseptidega.”