Kohaletoimetamine on tasuta!
„See raamat on mõeldud nendele, kellel huvi kalade ja kalaroogade vastu on tavapärasest suurem. Kaante vahele võib muidugi vaadata ka see lugeja, kes seni veel eriline kalasõber pole, sest mine sa tea, mis meid siin ilmas ootamatult paelub. Mind on kõik kaladega seonduv köitnud üle poole sajandi: alates päevast, mil püüdsin jõmpsikana Keila jõest oma esimese ahvena. Kalaroad tulid mu ellu üksjagu hiljem kui kalad, aga need tulid säärase vungiga, et nakatasid ka mu poja Kaarli, kellest sai selle raamatu täieõiguslik kaasautor. Kirjutamise tööd ei raatsinud ma temaga siiski jagada, jätsin selle mõnud endale, kuid raamatu retseptiosa koostamisel oli tema roll minu omast suuremgi. Just samamoodi nagu meie kalarestos Kalambuur, kus tema kanda on peakoka koorem ja mina saan olla tänitav-torisev vanatoi. Suurepärane tööjaotus, kas pole?"
Vladislav Koržets
Raamat on entsüklopeedilise haardega:
* Üle 400 veteasuka. Maailma püütumad-söödumad kalad, koorikloomad, molluskid. Peamistest pikemalt, Eesti kaladest eriti.
* Üle 500 retsepti. Jõukohaseid retsepte algajale, põnevust kogenud kokale.
* Üle 180 roakirjelduse. Mis on mis maailma kalaköögis: kabayaki, vorschmack, jukola jne.
* Üle 70 juhise. Kuidas toimetada nii, et töö sujuks ja kala ei läheks untsu.
* Ülevaade valmistusviisidest. Äkisest ja soolakalast kalakreemide ja külmsuppideni.
* Üleüldse. Müüdid, uskumused, pärimused. Ajalugu ja autorilugusid kalavetelt ning -köögist.