Rahva Raamat logo
Categories
triangle icon
Rahva Raamat logo
Categories
Books
triangle icon
Audiobooks
triangle icon
E-books
triangle icon
Games
triangle icon
Stationery
triangle icon
Gifts
triangle icon
Music & Movies
triangle icon
Electronics
triangle icon
Special offers!
triangle icon
delivery icon

Shipping is free

home icon

EESTI RAHVA MUUSEUMI AASTARAAMAT 60

EESTI RAHVA MUUSEUMI AASTARAAMAT 60
gallery icon
Gallery

EESTI RAHVA MUUSEUMI AASTARAAMAT 60

Eesti Rahva Muuseumi aastaraamatu 60. köide on pühendatud Eesti toidukultuurile. Toidualase materjali kogumise ja uurimistööga on muuseum tegelenud oma algusaastatest peale. 2017. aastal käivitus toidukultuuri alane projekt, milles teadustöö on ühendatud toidupärandi arendamise ja tutvustamise ning praktilise tootearendusega.

Aastaraamatu artiklid pakuvad põnevaid sissevaateid toiduajaloo vanematesse kihistustesse kokaraamatute kaudu ja nii ida- kui läänepoolsete väliseestlaste toidukultuuri kohandumisse ja muutumisse. Toiduteemasid analüüsitakse ka museoloogia aspektist: pikemalt käsitletakse toidualast kogumis- haridus- ja uurimistööd Hiiumaa muuseumis ning kööki kui museoloogilise tõlgenduse objekti hiljutiste näituste valgusel. Vaadeldakse ka ühiskonnas elavat arutelu tekitanud Okupatsioonimuuseumi nimevahetust keerulise mineviku mäletamise ja mälupoliitika kontekstis.

Artiklid:

Inna Põltsam-Jürjo. Paganate kookidest seakõrvadeni. Transkultuuriline rännak ühe toidu jälgedes läbi sajandite ja kokaraamatute.

Anu Kannike, Ester Bardone. Köögiruum ja köögikraam Eesti muuseumide tõlgenduses.

Aivar Jürgenson. Eestlaste toidukultuurist võõrsil.

Riina Reinvelt. Oma ja võõras toit: 1944. aasta pagulaste toidukogemused ERMi allikate põhjal.

Helgi Põllo. Toidukultuur Hiiumaa muuseumis: kogumine, uurimine, vahendamine.

Ene Kõresaar, Kirsti Jõesalu. Okupatsioonide muuseumist Vabamuks: nimetamispoliitika analüüs.

basket icon

Permanently out of stock